September

KLICKERTRÄNING AV KANINER - EMMA ALMQUIST

Du har säkert hört talas om att moderna djurtränare använder positiv förstärkning, klickerträning, eller R+. Men vad innebär det egentligen? Kastar man morötter på kaninen? Härjar djuren fritt och svingar sig från takkronorna medan ägarna väntar på rätt beteende? Hur får man klickerträning att fungera i vardagen?

HUNDSPRÅK - SÅ FÖRSTÅR DU OCH DIN HUND VARANDRA - DJURKOMPASSEN / ANN-SOFIE SANDELL

Vad försöker din hund egentligen säga dig? Och hur ska du svara så den förstår vad du vill? I den här föreläsningen får du som nybliven eller blivande hundägare lära dig det du behöver veta om hundars beteende för att ge dig och din hund en bra relation.

Oktober

TAPPSKOKURS – DEBORA LINNÉR

Är du en av alla hästägare som mötts i hagen av en häst som saknar en sko med påföljd att du måste ringa ut hovslagaren? Då är det här kursen för dig! Under en helg blandas teori med praktik så att du i framtiden själv kan åtgärda problemet.

KATTSPRÅK - ANN-SOFIE SANDELL

Vad betyder alla signaler du får från din katt? Hur får du din katt att förstå dig? Denna föreläsning ger dig som nybliven eller blivande kattägare den information du behöver för att skapa en bra relation mellan dig och din katt.

PROBLEMBETEENDE HOS KANINER - EMMA ALMQUIST

Många förvånas över att små, gulliga kaniner kan ställa till stora problem. I en brittisk studie berättade 43 %  av alla intervjuade kaninägare att de upplever problembeteenden hos sina kaniner. Det var allt ifrån högljutt stampande till aggression.

FÖRBERED DIG OCH DIN KATT INFÖR VETERINÄRBESÖKET -
SHANNA WACKLIN

Hur gör vi ett veterinärbesök kattvänligt? Kattföreläsningen börjar från grunden med frågan: vad är en katt? Finns det olika kattpersonligheter? Varför och hur beter katten sig i olika situationer? Shanna kommer prata om det kattvänliga hemmet, hur vi kan förebygga stress och om vad det innebär att ha flera katter i hemmet, vad kan man tänka på?

BERIKNING FÖR HUND - EMMA ALMQUIST

Gör din hunds liv helare med berikning! Den här föreläsningen handlar om naturlig aktivering som passar alla hundar. Blodiga ben i snören från taket, lastpallar, gungor, trix, kartongdjur, kong, spår, … Vad händer här? Berikning!

November

HÄSTSPRÅK - ANN-SOFIE SANDELL

Hur lär vi hästen vad vi vill att den ska göra? Vad kan hästar förstå, och hur svarar vi på hästens signaler på ett sätt så att de förstår dig? Etologi står för kunskapen om djurens beteende och orsakerna bakom dem.

D9 KURS FÖR SMÅDJUR - LOVISA BÅNG

Den här kursen vänder sig till dig som vill börja arbeta inom djursjukvården eller du som redan gör det men saknar D9 behörighet. Grundkurs i läkemedelshantering s.k. D9 för smådjur krävs för att kunna handha läkemedel samt ge injektioner.

Återkommande kurser

BERIKNING FÖR ETT LYCKLIGARE KANINLIV - ANNA HARENIUS

Under den här föreläsningen kommer du att få praktiska exempel på hur du kan berika din kanins vardag för att göra din kanin lyckligare. Etlogen Anna som bland annat har djupa kunskaper om kaniners grävbeteende kommer att beskriva hur du själv kan skapa en roligare miljö för din kanin.

KANINFODER - EMMA ALMQUIST

Rätt kost är A och O för ett långt och friskt liv. Tyvärr är det väldigt vanligt att kaniner utfodras fel, vilket leder till att de drar på sig allvarliga sjukdomar. Så ska det såklart inte behöva vara, när det faktiskt är lätt att förebygga!

1:A HJÄLPEN FÖR HUND - THERESE ARNQVIST

Kom på en trevlig och lärorik kväll med temat första hjälpen för hundar! Under kvällen kommer vi både teoretiskt och praktiskt få lära oss vad man kan göra om olyckan är framme.

TANDVÅRD FÖR HUND - THERESE ARNQVIST

En föreläsning om hundens tänder och dentalproblem som kan uppkomma. Vi pratar sjukdomar och förebyggande åtgärder.Vi tränar även på tandborstning och hundar som medföljer får en gratis tandkontroll. Max en hund per deltagare. Föreläsare Therese Arnqvist har arbetat på Mälarhöjdens veterinärpraktik som är specialinriktade på tänder och tandsjukdomar.

KLICKERTRÄNING AV HÄSTAR - PAULINA LUNDBERG

På den här föreläsningen får du lära dig hur du kan använda dig av klicker när du tränar din häst.  Du kommer få många exempel på vad klickerträning kan göra för kommunikationen och relationen mellan dig och din häst. Idag används denna form av träning framgångsrikt vid vardagshantering, ridning, lastning med mera.

HUNDEN OCH MÄNNISKAN - PAULINA LUNDBERG

Hunden är det tamdjur människan haft längst vid sin sida. Hur har det påverkat hunden och hur har det påverkat oss? Tycker hunden verkligen om oss, och har vårt liv tillsammans gjort hunden smartare? 

Fear Free - trygghet vid veterinärbesök och hantering - ELIN LINDELL

Vad kan man som hundägare göra för att förbereda sin hund inför veterinärbesöket? Eller upplever du emellanåt att du har en kamp med din hund vid hantering och skötsel?Den här föreläsningen är en introduktion till hur man kan öka hundens trygghet vid veterinärbesök och även vid hantering och skötsel hemma.

DOGPARKOUR - MARIA ZETTERQUIST

Dogparkour består av olika övningar i balans och kroppskontroll, som sker i hundens vanliga promenadmiljöer. Dogparkour främjar hundens självförtroende och stärker samarbete och kontakt mellan hund och förare. Det är dessutom väldigt roligt!

Följ oss!

Trekantsvägen 7, Stockholm - info@djurakademin.se

Stäng meny