Kaniner är ett av våra vanligaste husdjur. Tyvärr är internet fullt av felaktig information om hur de ska skötas, vilket kan leda till allvarliga sjukdomar och dålig välfärd. På det här webbinariet kommer du att lära dig de tre viktigaste byggstenarna för ett bra kaninliv. Dessutom får du veta hur du undviker kaninens vanligaste sjukdomar.
Denna kvällsföreläsning vänder sig till alla med intresse för katter och deras beteenden. Oavsett om din katt är kattunge, vuxen eller senior kommer du få kunskaper som hjälper dig ge din katt ett bra liv och skapa en god relation mellan er.
En föreläsning om hundens tänder och dentalproblem som kan uppkomma. Vi pratar sjukdomar och förebyggande åtgärder.Vi tränar även på tandborstning och hundar som medföljer får en gratis tandkontroll. Max en hund per deltagare. Föreläsare Therese Arnqvist har arbetat på Mälarhöjdens veterinärpraktik som är specialinriktade på tänder och tandsjukdomar.
Gör din hunds liv helare med berikning! Den här föreläsningen handlar om naturlig aktivering som passar alla hundar. Blodiga ben i snören från taket, lastpallar, gungor, trix, kartongdjur, kong, spår, … Vad händer här? Berikning!
Är du en av alla hästägare som mötts i hagen av en häst som saknar en sko med påföljd att du måste ringa ut hovslagaren? Då är det här kursen för dig! Under en helg blandas teori med praktik så att du i framtiden själv kan åtgärda problemet.
NÄR OLYCKAN ÄR FRAMME! AKUTSJUKVÅRD FÖR KATT - ANNA JÖNSSON BERGSTEDT
Hur ska du ta hand om din katt när olyckan väl är framme och vad behöver du förbereda er för? Vi kommer att gå igenom hur vi hanterar en akut sjuk katt, säker transport, kattvänlig hantering och stress hos katt.
Hur lär vi hästen vad vi vill att den ska göra? Vad kan hästar förstå, och hur svarar vi på hästens signaler på ett sätt så att de förstår dig? Etologi står för kunskapen om djurens beteende och orsakerna bakom dem.
Den här kursen vänder sig till dig som vill börja arbeta inom djursjukvården eller du som redan gör det men saknar D9 behörighet. Grundkurs i läkemedelshantering s.k. D9 för smådjur krävs för att kunna handha läkemedel samt ge injektioner.
Kom på en trevlig och lärorik kväll med temat första hjälpen för hundar! Under kvällen kommer vi både teoretiskt och praktiskt få lära oss vad man kan göra om olyckan är framme.
Denna kvällsföreläsning vänder sig till alla med intresse för katter och deras beteenden. Oavsett om din katt är kattunge, vuxen eller senior kommer du få kunskaper som hjälper dig ge din katt ett bra liv och skapa en god relation mellan er.”
Du har säkert hört talas om att moderna djurtränare använder positiv förstärkning, klickerträning, eller R+. Men vad innebär det egentligen? Kastar man morötter på kaninen? Härjar djuren fritt och svingar sig från takkronorna medan ägarna väntar på rätt beteende? Hur får man klickerträning att fungera i vardagen?
Många förvånas över att små, gulliga kaniner kan ställa till stora problem. I en brittisk studie berättade 43 % av alla intervjuade kaninägare att de upplever problembeteenden hos sina kaniner. Det var allt ifrån högljutt stampande till aggression.
FÖRBERED DIG OCH DIN KATT INFÖR VETERINÄRBESÖKET - SHANNA WACKLIN
Hur gör vi ett veterinärbesök kattvänligt? Kattföreläsningen börjar från grunden med frågan: vad är en katt? Finns det olika kattpersonligheter? Varför och hur beter katten sig i olika situationer? Shanna kommer prata om det kattvänliga hemmet, hur vi kan förebygga stress och om vad det innebär att ha flera katter i hemmet, vad kan man tänka på?
Vad betyder alla signaler du får från din katt? Hur får du din katt att förstå dig? Denna föreläsning ger dig som nybliven eller blivande kattägare den information du behöver för att skapa en bra relation mellan dig och din katt.
HUNDSPRÅK - SÅ FÖRSTÅR DU OCH DIN HUND VARANDRA - DJURKOMPASSEN / ANN-SOFIE SANDELL
Vad försöker din hund egentligen säga dig? Och hur ska du svara så den förstår vad du vill? I den här föreläsningen får du som nybliven eller blivande hundägare lära dig det du behöver veta om hundars beteende för att ge dig och din hund en bra relation.
Rätt kost är A och O för ett långt och friskt liv. Tyvärr är det väldigt vanligt att kaniner utfodras fel, vilket leder till att de drar på sig allvarliga sjukdomar. Så ska det såklart inte behöva vara, när det faktiskt är lätt att förebygga!