2024

Januari

FÖRSTA HJÄLPEN HUND - THERESE ARNQUIST

Välkommen till en kväll som handlar om första hjälpen för  hundar och vad man som hundägare kan göra om olyckan är framme. Vi kommer att prata om allt ifrån förgiftning och ögonskador till tassbandage och HLR.

FULLBOKAD

HUNDSPRÅK - SÅ FÖRSTÅR DU OCH DIN HUND VARANDRA - DJURKOMPASSEN / ANN-SOFIE SANDELL

Vad försöker din hund egentligen säga dig? Och hur ska du svara så den förstår vad du vill? I den här föreläsningen får du som nybliven eller blivande hundägare lära dig det du behöver veta om hundars beteende för att ge dig och din hund en bra relation.

Februari

ETT LYCKLIGARE KANINLIV - EMMA ALMQUIST

Kaniner är ett av våra vanligaste husdjur. Tyvärr är internet fullt av felaktig information om hur de ska skötas, vilket kan leda till allvarliga sjukdomar och dålig välfärd. På det här webbinariet kommer du att lära dig de tre viktigaste byggstenarna för ett bra kaninliv. Dessutom får du veta hur du undviker kaninens vanligaste sjukdomar.

SJUKDOMSLÄRA KANIN OCH GNAGARE - THERESE ARNQUIST

Välkommen till en kväll där vi kommer att prata om kaniner och gnagare. Det finns mycket att prata om, men denna kväll kommer vi att fokusera på de vanligaste åkommorna och sjukdomarna, och vad ägarna kan göra för att förebygga problemen.

Mars

PROBLEMBETEENDE HOS KANINER - EMMA ALMQUIST

Många förvånas över att små, gulliga kaniner kan ställa till stora problem. I en brittisk studie berättade 43 %  av alla intervjuade kaninägare att de upplever problembeteenden hos sina kaniner. Det var allt ifrån högljutt stampande till aggression.

FÖRSTA HJÄLPEN KATT - ANNA JÖNSSON BERGSTEDT

Hur ska du ta hand om din katt när olyckan väl är framme och vad behöver ni förbereda er för? Under kvällen kommer vi teoretiskt och praktiskt att gå igenom vad man kan göra om olyckan är framme. 

April

FÖRSTA HJÄLPEN HUND - THERESE ARNQUIST

Välkommen till en kväll som handlar om första hjälpen för  hundar och vad man som hundägare kan göra om olyckan är framme. Vi kommer att prata om allt ifrån förgiftning och ögonskador till tassbandage och HLR.

BERIKNING FÖR HUND - EMMA ALMQUIST

Gör din hunds liv helare med berikning! Den här föreläsningen handlar om naturlig aktivering som passar alla hundar. Blodiga ben i snören från taket, lastpallar, gungor, trix, kartongdjur, kong, spår, … Vad händer här? Berikning!

Maj

KATTSPRÅK - ANN-SOFIE SANDELL

Vad betyder alla signaler du får från din katt? Hur får du din katt att förstå dig? Denna föreläsning ger dig som nybliven eller blivande kattägare den information du behöver för att skapa en bra relation mellan dig och din katt.

MAG- OCH TARMSYSTEM HOS KANINER - ANNA NAWROCKA

Under denna föreläsning kommer Anna att gå igenom kaninens hela matsmältningssystem, från munhåla till tjocktarm. Hur tänderna slits vid olika sorters föda, till matens resa genom mage och tarmkanal.

TANDVÅRD FÖR HUND - THERESE ARNQVIST

En föreläsning om hundens tänder och dentalproblem som kan uppkomma. Vi pratar sjukdomar och förebyggande åtgärder.Vi tränar även på tandborstning och hundar som medföljer får en gratis tandkontroll. Max en hund per deltagare. Föreläsare Therese Arnqvist har arbetat på Mälarhöjdens veterinärpraktik som är specialinriktade på tänder och tandsjukdomar.

Återkommande kurser

KATTENS OMVÅRDNAD OCH BEHOV- ANNA JÖNSSON BERGSTEDT

Vill du veta mer om vikten av kattvänlig hantering när det gäller din katts omvårdnad och hur du på bästa sätt sköter om din katt? 

KLICKERTRÄNING AV KANINER - EMMA ALMQUIST

Du har säkert hört talas om att moderna djurtränare använder positiv förstärkning, klickerträning, eller R+. Men vad innebär det egentligen? Kastar man morötter på kaninen? Härjar djuren fritt och svingar sig från takkronorna medan ägarna väntar på rätt beteende? Hur får man klickerträning att fungera i vardagen?

KLICKERTRÄNING KATT, FORTSÄTTNINGSKURS - ANN-SOFIE SANDELL

Vill du ta klickerträningen av din katt till nästa nivå? Har du börjat klickerträna men kört fast? Denna föreläsning är en fördjupning av föreläsningen om Klickerträning av katt, med fokus på vanliga problem och hur vi kringgår dem.Vill du ta klickerträningen av din katt till nästa nivå? 

KLICKERTRÄNING KATT - ANN-SOFIE SANDELL

Denna kvällsföreläsning vänder sig till alla med intresse för katter och deras beteenden. Oavsett om din katt är kattunge, vuxen eller senior kommer du få kunskaper som hjälper dig ge din katt ett bra liv och skapa en god relation mellan er.

TAPPSKOKURS – DEBORA LINNÉR

Är du en av alla hästägare som mötts i hagen av en häst som saknar en sko med påföljd att du måste ringa ut hovslagaren? Då är det här kursen för dig! Under en helg blandas teori med praktik så att du i framtiden själv kan åtgärda problemet.

NÄR OLYCKAN ÄR FRAMME! AKUTSJUKVÅRD FÖR KATT - ANNA JÖNSSON BERGSTEDT

Hur ska du ta hand om din katt när olyckan väl är framme och vad behöver du förbereda er för? Vi kommer att gå igenom hur vi hanterar en akut sjuk katt, säker transport, kattvänlig hantering och stress hos katt.

HÄSTSPRÅK - ANN-SOFIE SANDELL

Hur lär vi hästen vad vi vill att den ska göra? Vad kan hästar förstå, och hur svarar vi på hästens signaler på ett sätt så att de förstår dig? Etologi står för kunskapen om djurens beteende och orsakerna bakom dem.

D9 KURS FÖR SMÅDJUR - LOVISA BÅNG

Den här kursen vänder sig till dig som vill börja arbeta inom djursjukvården eller du som redan gör det men saknar D9 behörighet. Grundkurs i läkemedelshantering s.k. D9 för smådjur krävs för att kunna handha läkemedel samt ge injektioner.

BETEENDEPROBLEM KATT - ANN-SOFIE SANDELL

Denna kvällsföreläsning vänder sig till alla med intresse för katter och deras beteenden. Oavsett om din katt är kattunge, vuxen eller senior kommer du få kunskaper som hjälper dig ge din katt ett bra liv och skapa en god relation mellan er.”

FÖRBERED DIG OCH DIN KATT INFÖR VETERINÄRBESÖKET -
SHANNA WACKLIN

Hur gör vi ett veterinärbesök kattvänligt? Kattföreläsningen börjar från grunden med frågan: vad är en katt? Finns det olika kattpersonligheter? Varför och hur beter katten sig i olika situationer? Shanna kommer prata om det kattvänliga hemmet, hur vi kan förebygga stress och om vad det innebär att ha flera katter i hemmet, vad kan man tänka på?

KANINFODER - EMMA ALMQUIST

Rätt kost är A och O för ett långt och friskt liv. Tyvärr är det väldigt vanligt att kaniner utfodras fel, vilket leder till att de drar på sig allvarliga sjukdomar. Så ska det såklart inte behöva vara, när det faktiskt är lätt att förebygga!

Följ oss!

Trekantsvägen 7, Stockholm - info@djurakademin.se

Stäng meny