Kurs i praktisk papegojträning

Fåglar, precis som alla djur, lär sig hela tiden. Men hur går det till egentligen, och vad kan vi faktiskt lära dem? Under denna helgkurs lär vi oss grunderna om hur papegojors beteende formas av deras omgivning. Vad påverkar hur de beter sig, och vad- och hur lär de sig egentligen? Vi kommer att se närmare på hur vi tränar i praktiken och gå igenom allt ifrån hur vi kan lära in enkla beteenden som tricks, till grunderna i lite mer avancerade koncept som att lära en papegoja att frivilligt delta i potentiellt jobbiga saker som kloklippning och veterinärundersökningar, förebygga problembeteenden och att problemlösa när det inte går som vi tänkt oss. Del ett kommer att handla om grunderna i inlärning, och hur vi kan använda de kunskaperna för att lära våra papegojor både tricks och riktigt användbara beteenden i praktiken. Vi kommer även gå igenom hur vi lägger upp ett bra träningspass, och övar upp våra egna färdigheter som tränare. I del två kommer vi att titta på hur vi kan lära våra fåglar att tycka om även sånt som kan vara potentiellt jobbigt, och diskutera hur vi kan använda samma principer som vi pratat om tidigare för att hantera några vanliga problembeteenden. Varför bits eller skriker papegojor, och hur kan vi förebygga eller lösa beteendeproblem utan att använda bestraffningar? Båda dagarna kommer att innehålla praktiska övningar med papegojor på plats. Detta är den perfekta kursen för dig som vill få ett stadigt grepp om grunderna i modern, vetenskapsbaserad och etisk djurträning på ett roligt och intressant vis. Passar både dig med lite tidigare träningserfarenhet och dig som aldrig tränat dina djur tidigare.

Vill du ta med egen fågel?

För att kursen skall bli trevlig för alla och ge så mycket som möjligt för både dig och din fågel bör du tänka igenom om din papegoja är en bra kandidat för att vara med på plats.

  • Är din fågel oftast trygg i nya miljöer?
  • Är den van vid sin transportbur och att gå in/ut ur denna?
  • Är din fågel fullt frisk och hälsotestad sedan tidigare?

Observera att vi inte kommer att kräva hälsointyg eller liknande – det är upp till dig som deltagare att se till att du inte utsätter andra papegojor för eventuell smitta. Även fåglar som tidigare varit helt friska kan bära på farliga sjukdomar som PBFD och papegojsjuka utan att själva visa symptom – det är därför viktigt att vi gemensamt gör allt vi kan för att förhindra spridningen av dessa sjukdomar genom att regelbundet hälsotesta våra fåglar. Om din fågel verkar uppbenbart sjuk kommer den nekas inträde till kurslokalen. Är du osäker? Kontakta Stephanie på stephanie@djursmart.se så kan vi gemensamt diskutera om din fågel är en bra kandidat!

 

Varmt välkommen! VÄLKOMMEN TILL KURSEN

  • DATUM: LÖRDAG-SÖNDAG 3-4 OKTOBER
  • KL 09:30-16.00
  • FÖR- OCH EFTERMIDDAGSKAFFE INGÅR
  • I OMRÅDET FINNS FLERA LUNCHRESTAURANGER
  • MÖJLIGHET ATT VÄRMA MEDHAVD LUNCH FINNS
  • PLATS: TREKANTSVÄGEN 7 LILJEHOLMEN
  • PRIS: 2300:-

KURSLEDARE

STEPHANIE EDLUND

Stephanie är i grunden utbildad djurvårdare, studerar biologi vid Stockholms universitet och har arbetat med djur under hela sitt liv. Hon är specialiserad på djurs beteende och hur vi kan använda modern inlärningspsykologi och kunskap om djurs naturliga beteende för att förbättra deras liv under mänsklig omvårdnad. Sedan 2015 driver hon Djursmart, ett företag som specialiserar sig på utbildning om djurs beteenden och behov där hon bland annat erbjuder privatkonsultationer med fokus på hundar, papegojor och exotiska sällskapsdjur. Hon är Nordens enda certifierade papegojbeteendekonsult (CPBC) via IAABC där hon även är ordförande för den internationella papegojdivisionen. Hon sitter i utbildningsutskottet för IAATE och är även skribent för föreningens tidning The Flyer. Hon har bakgrund som djurvårdare i djurpark och arbetar i dagsläget deltid som djurvårdare på en av de få veterinärklinikerna i Sverige som specialiserar sig på exotiska sällskapsdjur. 

stephanie edlund

STOCKHOLMS DJURAKADEMI

Trekantsvägen 7

100 73 Stockholm

HÖR GÄRNA AV DIG TILL OSS

info@djurakademin.se

BOKA DIREKT

Stäng meny