MILJÖBERIKNING FÖR SÄLLSKAPSDJUR

Berikning ses som en självklarhet av de flesta djurägare idag. Vi är alla överens om att djur behöver mer än mat, vatten och veterinärvård för att må bra och leva goda liv tillsammans med oss.  De behöver också få utlopp för sina naturliga beteendebehov och få använda sin kropp och knopp.  Men vad är ett beteendebehov, vad innebär egentligen miljöberikning och hur vet vi ens om det fungerar? Är det verkligen så enkelt som att bara se till att våra djur inte är uttråkade? Under den här kvällsföreläsningen lär vi oss miljöberikningens grunder och reder ut vanliga missförstånd. Du som lever eller jobbar med djur får verktygen du behöver för att göra livet bättre för djuren du tar hand om genom att tillämpa miljöberikning rätt.
Denna föreläsning är inte inriktad på något speciellt djurslag, du är välkommen oavsett om du har hund, reptil, papegoja, kanin, häst eller arbetar med t ex djur i djurpark. Vi fokuserar främst på att lära oss principerna så att vi kan bli miljöberikningsproffs oavsett vilket djurslag vi tar hand om.  Många exempel med olika djurgrupper kommer att förekomma!

VÄLKOMMEN TILL FÖRELÄSNINGEN

  • DATUM: MÅNDAG 9 SEPTEMBER
  • KL 18:00-20:00
  • KAFFE OCH KAKA SERVERAS FRÅN 17:30
  • PLATS: TREKANTSVÄGEN 7 LILJEHOLMEN
  • PRIS: 250:-

FÖRELÄSARE

STEPHANIE EDLUND

Stephanie är i grunden utbildad djurvårdare, studerar biologi vid Stockholms universitet och har arbetat med djur under hela sitt liv. Hon är specialiserad på djurs beteende och hur vi kan använda modern inlärningspsykologi och kunskap om djurs naturliga beteende för att förbättra deras liv under mänsklig omvårdnad. Sedan 2015 driver hon Djursmart, ett företag som specialiserar sig på utbildning om djurs beteenden och behov där hon bland annat erbjuder privatkonsultationer med fokus på hundar, papegojor och exotiska sällskapsdjur. Hon är nordens enda certifierade papegojbeteendekonsult (CPBC) via IAABC där hon även är ordförande för den internationella papegojdivisionen. Hon sitter i utbildningsutskottet för IAATE och är även skribent för föreningens tidning The Flyer. Hon har bakgrund som djurvårdare i djurpark och arbetar i dagsläget deltid som djurvårdare på en av de få veterinärklinikerna i Sverige som specialiserar sig på exotiska sällskapsdjur. 

stephanie edlund

STOCKHOLMS DJURAKADEMI

Trekantsvägen 7

100 73 Stockholm

HÖR GÄRNA AV DIG TILL OSS

076-8671307

info@djurakademin.se

BOKA DIREKT

Stäng meny