DOGPARKOUR

Dogparkour består av olika övningar i balans och kroppskontroll, som sker i hundens vanliga promenadmiljöer. Man använder alltså stenar, träd, lyktstolpar, murar med mera. Dogparkour främjar hundens självförtroende och stärker samarbete och kontakt mellan hund och förare. Det förbättrar även hundens kroppskontroll och balans. Det är dessutom väldigt roligt! Vi börjar med ett teoripass om säkerhet och hur olika övningar kan se ut. Sedan beger vi oss ut i närområdet för praktisk träning med hundarna. Vi kommer prova på olika övningar, träna på att hjälpa hunden på ett säkert sätt samt lära oss hur vi kan använda miljön i vår träning. Detta är en grundkurs och inga förkunskaper krävs. Friska hundar över 9 månader är välkomna. Övningarna anpassas efter hundarnas storlek, ålder och förmåga.

Av säkerhetsskäl använder vi inte helstryp eller rullkoppel under övningarna. Ta därför med fast halsband eller välsittande sele samt ett stumt, vanligt koppel.

VÄLKOMMEN TILL KURSEN

  • DATUM: LÖRDAG 26 SEPTEMBER
  • KL 10:00-12.30
  • VI BJUDER PÅ FIKA
  • PLATS: TREKANTSVÄGEN 7 LILJEHOLMEN
  • PRIS: 300:-

KURSLEDARE

MARIA KARLSSON

Maria Karlsson är biolog och legitimerad lärare i hundkunskap. Hon har arbetat med hund på heltid de senaste 8 åren med undervisning på gymnasieskola, och har drivit ett eget hunddagis. Hon är diplomerad hundinstruktör i allmänlydnad, freestyle och dogparkour. Maria har en kelpie som hon utbildar till pedagoghund, och som hon även har tävlat i rallylydnad med.

STOCKHOLMS DJURAKADEMI

Trekantsvägen 7

100 73 Stockholm

HÖR GÄRNA AV DIG TILL OSS

070-8476598

info@djurakademin.se

Stäng meny