Vision. Tanken bakom Stockholms Djurakademi.

Att arbeta med djur, träna djur eller bara umgås med djur är många gånger fantastiskt. De berikar våra liv och ger oss många glädjefyllda stunder. Djurens betydelse för oss människor ökar för varje år som går och djuren fyller allt fler funktioner i dagens samhälle. Då är det viktigt att vi tar hand om djuren på bästa sätt och skaffar oss den kunskap som behövs. Djuren behöver förutom skötsel och omvårdnad även en miljö som ger dem  berikning och stimulans. Detta kan vara en utmaning, och vi kan stöta på problem i umgänget med djur. Då är det tur att det finns experter som kan hjälpa till med sin kunskap och goda råd. 

Vi vill vara det självklara valet för alla som söker efter spännande och aktuella föreläsningar och kurser om djur. Vare sig du vill gå en grundkurs eller fördjupa dina kunskaper kommer du alltid att hitta något som passar för dig. Vi ger dig det senaste och mest aktuella inom djurträning, djurhantering, djurskötsel och djurvälfärd. Bland föreläsarna finner du erfarna djurskötare och veterinärer med specialistkompetens, etologer med mångårig erfarenhet, internationella föreläsare och mycket mer.

Om oss.

Med olika bakgrund och yrkeserfarenhet från djurvärlden träffades vi på 90-talet som lärare på djurvårdarlinjen på Enskede Gårds gymnasium. År 2002 grundade vi Djurgymnasiet Stockholm. Genom ett tydligt koncept med specialinriktningar i kombination med ambitiös och engagerad personal med yrkeserfarenhet från djurvärlden skapade vi en ny form av djurutbildning där hög kvalitet var i fokus. Djurgymnasiet har genomgått en stor utveckling, från en liten skola med 3 klasser och en liten djuravdelning till vad det är idag. En framgångsrik skola med 15 klasser, 60 personal, stor djuravdelning, ett  Hundcenter med hunddagis och inomhusträningshall och även en veterinärklinik / Animallogos Djurhälsa.

År 2018 tog vi steget och startade Stockholms Djurakademi, en ny mötesplats för alla djurintresserade som söker ny och spännande kunskap om djur.

Vi förverkligade ytterligare en idé som funnits med oss länge. Vi har sett att det finns en stor efterfrågan på djurutbildningar inom många olika områden som vänder sig till djurintresserade på alla nivåer. Det saknas en mötesplats där detta finns samlat på ett och samma ställe. Stockholms Djurakademi är den nya platsen för detta. Vi finns i fina, ljusa undervisningslokaler i Liljeholmen i Stockholm. Hos oss kommer du att hitta både föreläsningar och kurser inom flera olika djurområden.

Stockholms mötesplats för spännande och aktuella djurutbildningar.

Stäng meny