Föreläsningar & kurser

Kanin

ETT LYCKLIGARE KANINLIV - EMMA ALMQUIST

Kaniner är ett av våra vanligaste husdjur. Tyvärr är internet fullt av felaktig information om hur de ska skötas, vilket kan leda till allvarliga sjukdomar och dålig välfärd. På det här webbinariet kommer du att lära dig de tre viktigaste byggstenarna för ett bra kaninliv. Dessutom får du veta hur du undviker kaninens vanligaste sjukdomar.

SJUKDOMSLÄRA KANIN OCH GNAGARE - THERESE ARNQUIST

Välkommen till en kväll där vi kommer att prata om kaniner och gnagare. Det finns mycket att prata om, men denna kväll kommer vi att fokusera på de vanligaste åkommorna och sjukdomarna, och vad ägarna kan göra för att förebygga problemen.

PROBLEMBETEENDE HOS KANINER - EMMA ALMQUIST

Många förvånas över att små, gulliga kaniner kan ställa till stora problem. I en brittisk studie berättade 43 %  av alla intervjuade kaninägare att de upplever problembeteenden hos sina kaniner. Det var allt ifrån högljutt stampande till aggression.

MAG- OCH TARMSYSTEM HOS KANINER - ANNA NAWROCKA

Under denna föreläsning kommer Anna att gå igenom kaninens hela matsmältningssystem, från munhåla till tjocktarm. Hur tänderna slits vid olika sorters föda, till matens resa genom mage och tarmkanal.

Återkommande kurser

KLICKERTRÄNING AV KANINER - EMMA ALMQUIST

Du har säkert hört talas om att moderna djurtränare använder positiv förstärkning, klickerträning, eller R+. Men vad innebär det egentligen? Kastar man morötter på kaninen? Härjar djuren fritt och svingar sig från takkronorna medan ägarna väntar på rätt beteende? Hur får man klickerträning att fungera i vardagen?

KANINFODER - EMMA ALMQUIST

Rätt kost är A och O för ett långt och friskt liv. Tyvärr är det väldigt vanligt att kaniner utfodras fel, vilket leder till att de drar på sig allvarliga sjukdomar. Så ska det såklart inte behöva vara, när det faktiskt är lätt att förebygga!

Följ oss!

Trekantsvägen 7, Stockholm - info@djurakademin.se

Stäng meny