Kanin. Se de föreläsningar och kurser som vi erbjuder just nu.

Aktuella föreläsningar & kurser

Mag- och tarmsystem hos kaniner⟶

Mag- och tarmsystem hos kaniner

Anna Nawrocka

Under denna föreläsning kommer Anna att gå igenom kaninens hela matsmältningssystem, från munhåla till tjocktarm. Hur tänderna slits vid olika sorters föda, till matens resa genom mage och tarmkanal.

Återkommande föreläsningar & kurser

Ett lyckligare kaninliv⟶

Ett lyckligare kaninliv

Emma Almquist

Kaniner är ett av våra vanligaste husdjur. Tyvärr är internet fullt av felaktig information om hur de ska skötas, vilket kan leda till allvarliga sjukdomar och dålig välfärd. På det här webbinariet kommer du att lära dig de tre viktigaste byggstenarna för ett bra kaninliv. 

Sjukdomslära kanin och gnagare⟶

Sjukdomslära kanin och gnagare

Therese Arnquist

Välkommen till en kväll där vi kommer att prata om kaniner och gnagare. Det finns mycket att prata om, men denna kväll kommer vi att fokusera på de vanligaste åkommorna och sjukdomarna, och vad ägarna kan göra för att förebygga problemen.

Problembeteende hos kaniner⟶

Problembeteende hos kaniner

Emma Almquist

Många förvånas över att små, gulliga kaniner kan ställa till stora problem. I en brittisk studie berättade 43 %  av alla intervjuade kaninägare att de upplever problembeteenden hos sina kaniner. Det var allt ifrån högljutt stampande till aggression.

Klickerträning av kaniner⟶

Klickerträning av kaniner

Emma Almquist

Du har säkert hört talas om att moderna djurtränare använder positiv förstärkning, klickerträning, eller R+. Men vad innebär det egentligen? Kastar man morötter på kaninen? Härjar djuren fritt och svingar sig från takkronorna medan ägarna väntar på rätt beteende? Hur får man klickerträning att fungera i vardagen?

Kaninfoder⟶

Kaninfoder

Emma Almquist

Rätt kost är A och O för ett långt och friskt liv. Tyvärr är det väldigt vanligt att kaniner utfodras fel, vilket leder till att de drar på sig allvarliga sjukdomar. Så ska det såklart inte behöva vara, när det faktiskt är lätt att förebygga!

Stäng meny